Νέα "σελίδα" στο σίριαλ της Κινεζικής Evergrande
Νέα "σελίδα" στο σίριαλ της Κινεζικής Evergrande

Νέα "σελίδα" στο σίριαλ της Κινεζικής Evergrande

Οι αρχές συνέλαβαν ορισμένα άτομα από την μονάδα διαχείρισης πλούτου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
18.09.2023

Οι αρχές συνέλαβαν μέρος του προσωπικού της μονάδες διαχείρισης πλούτου της Κινεζικής Evergrande Group, ένδειξη ότι το έπος γύρω από την εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων έχει εισέλθει σε μια νέα φάση που περιλαμβάνει την ποινική δικαιοσύνη.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως και 25% στην έναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια άλλαξαν κατεύθυνση σημειώνοντας άνοδο 3% μειώνοντας την εφετινή πτώση στο 61%.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η αστυνομία στη νότια πόλη Shenzhen ανακοίνωσε το Σάββατο ότι «πρόσφατα» συνέλαβε προσωπικό, ταυτοποιώντας έναν από τους συλληφθέντες με το επώνυμο Du. Δεν αποκαλύφθηκαν οι κατηγορίες και η δήλωση δεν ανέφερε πόσα άτομα ήταν υπό κράτηση.

Η αστυνομία κάλεσε τους επενδυτές να παράσχουν στοιχεία στις αρχές, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής καταγγελιών στο διαδίκτυο. Η Evergrande Financial Wealth Management Co., με έδρα το Shenzhen, είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Evergrande που ιδρύθηκε το 2015. Γενικός διευθυντής της εταιρείας είναι ο Du Liang, σύμφωνα με το προφίλ του στο Linkedin.

Το Bloomberg News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ήταν μεταξύ των συλληφθέντων. Η Evergrande βρίσκεται στο επίκεντρο μιας χρεοκοπίας που έχει "στιγματίσει" τον κλάδο των ακινήτων της Κίνας και περιόρισε την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.