Νέες επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Μάρτιο
Νέες επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Μάρτιο

Νέες επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Μάρτιο

Τι προβλέπει σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως
RE+D magazine
15.03.2022

Στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Φεβρουαρίου ορίστηκαν οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις που αφορούν στις καταναλώσεις του μηνός Μαρτίου.

Η σχετική απόφαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήρε ΦΕΚ και σύμφωνα με αυτή για τους λογαριασμούς ρεύματος της κύριας κατοικίας των νοικοκυριών οι ενισχύσεις θα έχουν ως εξής:

  •  Στα 150 ευρώ/MWh (0,15 ευρώ/kWh) για τις πρώτες 150 kWh κατανάλωσης
  • Στα 110 ευρώ ανά MWh (0,11 ευρώ/kWh) για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 – 300 kWh


Άρα η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 kWh/μήνα ανέρχεται σε 39 ευρώ τον Φεβρουάριο.

  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 ευρώ ανά MWh (0,17 ευρώ/MWh) για τις πρώτες 300 kWh της μηνιαίας κατανάλωσης.

Άρα, η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ είναι 51 ευρώ.

Για τους επαγγελματικούς καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία τιμή της επιδότησης παραμένει σε 65 ευρώ/ΜWh. Στους οικιακούς καταναλωτές η επιδότηση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης θα είναι στα 20 ευρώ ανά θερμική MWh. Για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου όλων των εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων η επιδότηση θα ανέλθει σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για το σύνολο της  μηνιαίας κατανάλωσης.