Νέο «Εξοικονομώ»: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες
Νέο «Εξοικονομώ»: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες

Νέο «Εξοικονομώ»: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πολυκατοικίες

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου.
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
18.04.2022

Ξεκινούν σήμερα Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 οι αιτήσεις συμμετοχής των πολυκατοικιών στο νέο «Εξοικονομώ».

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις είναι η Δευτέρα 30 Μαΐου.

Σημειώνεται οτι την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου, "εκλεισε"  η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021», για μεμονωμένες αιτήσεις (μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα). Οι αιτήσεις που είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία ήταν 86.178 με επιλέξιμο προϋπολογισμό ύψους €1.515.044.278 που εν δυνάμει επιχορηγείται με €957.482.821 (63%) ενώ οι ανολοκλήρωτες αιτήσεις έφταναν τις 22.575.

Για τις πολυκατοικίας στο νέο «Εξοικονομώ» προβλέπεται bonus +10% στο προβλεπόμενο ποσοστό επιχορήγησης. 

Για να υποβληθεί αίτηση Πολυκατοικίας η πολυκατοικία πρέπει να έχει σε ισχύ αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) «διαχείρισης πολυκατοικίας». 

Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση Πολυκατοικίας από τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, καθώς και επιμέρους αιτήσεις από καθένα από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. 

Υποβάλλεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που αφορά συνολικά στο τμήμα του κτηρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία, συνοδευόμενο από την Πρόταση Παρεμβάσεων. 

Οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που δεν εντάσσονται ή δεν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετέχουν στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν δηλωθεί στην Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Πολυκατοικίας με ίδια κεφάλαια.


 


Το ΥΠΕΝ δίνει το σήμα της έναρξης δημοσιοποιώντας το σχετικό εγχειρίδιο αναλυτικών οδηγιών, με όλα τα βήματα για την υποβολή της αίτησης. Η συμμετοχή όλων των διαμερισμάτων πολυκατοικίας στο πρόγραμμα επιβραβεύεται με επιπλέον επιδότηση 10%.