Νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους services
Νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους services

Νέο πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους services

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και για το θέμα του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων.
RE+D magazine
13.07.2023

Σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα ορίζει ένα πλαίσιο κανόνων και υποχρεώσεων για τους servicers, θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Με υποχρέωση να τηρούν και να παρέχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση προς τους οφειλέτες για το σύνολο της οφειλής τους, τις οφειλόμενες δόσεις, το επιτόκιο και άλλες συναφείς πληροφορίες. Και με ποινές όταν δεν παρέχουν σαφή και έγκαιρη ενημέρωση στους οφειλέτες. 

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.  

Από την πλευρά της, η Ένωση ενημέρωσε ότι τους πρώτους μήνες του 2023 υπάρχει μια βελτίωση 30% σε σχέση με το 2022 ως προς τις διμερείς ρυθμίσεις δανείων που γίνονται με τους services. Σημειώθηκε, επίσης, η αύξηση στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού (έως τον Ιούνιο, 6.254 επιτυχείς ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε 2,33 δις ευρώ αρχικών οφειλών). Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων και για το θέμα του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων.