Νέο σχέδιο για τον κλάδο των ακινήτων εξετάζουν οι αρχές στην Κίνα
Νέο σχέδιο για τον κλάδο των ακινήτων εξετάζουν οι αρχές στην Κίνα

Νέο σχέδιο για τον κλάδο των ακινήτων εξετάζουν οι αρχές στην Κίνα

Ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να αγοράσουν εκατομμύρια απούλητα σπίτια.
RE+D magazine
15.05.2024

Η Κίνα εξετάζει μια πρόταση να ζητήσει από τις τοπικές κυβερνήσεις σε όλη τη χώρα να αγοράσουν εκατομμύρια απούλητα σπίτια, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα σύμφωνα με το Bloomgerg, σε μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειές της να σώσει την αγορά ακινήτων.

Το Κρατικό Συμβούλιο ζητά ανατροφοδότηση από πολλές επαρχίες της χώρας σχετικά με το προκαταρκτικό σχέδιο. Την ώρα που η Κίνα έχει ήδη πειραματιστεί με αρκετά πιλοτικά προγράμματα για την εκκαθάριση του πλεονάζοντος αποθέματος κατοικιών με τη βοήθεια κρατικής χρηματοδότησης, το τελευταίο σχέδιο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο σε κλίμακα σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές. 

Οι τοπικές κρατικές επιχειρήσεις θα κληθούν να βοηθήσουν στην αγορά απούλητων κατοικιών από "προβληματικούς" developers με μεγάλες εκπτώσεις χρησιμοποιώντας δάνεια που παρέχονται από κρατικές τράπεζες. Πολλά από τα ακίνητα θα μετατραπούν στη συνέχεια σε οικονομικά προσιτή στέγαση.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να συζητούν λεπτομέρειες για το σχέδιο και τη σκοπιμότητά του, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να οριστικοποιηθεί εάν οι ηγέτες της Κίνας αποφασίσουν να προχωρήσουν. Το υπουργείο στέγασης δεν απάντησε για σχολιασμό.