O Jeremy Rifkin κεντρικός ομιλητής στην φετινή ΜΙΡΙΜ
O Jeremy Rifkin κεντρικός ομιλητής στην φετινή ΜΙΡΙΜ

O Jeremy Rifkin κεντρικός ομιλητής στην φετινή ΜΙΡΙΜ

RE+D magazine
13.03.2023

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων παγκοσμίως με τη συμμετοχή περισσότερων από 23.000 επισκεπτών και 2.500 εκθετών από 80 χώρες.

Βασικός ομιλητής ο καθηγητής και συγγραφέας Jeremy Rifkin, που θα αναφερθεί στη σημασία της καινοτομίας στον μετασχηματισμό του δομημένου περιβάλλοντος προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Περισσότερο γνωστός για το σημαντικό έργο του στην τρίτη βιομηχανική επανάσταση, για την οποία είναι σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητήσει τις επιπτώσεις των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. 

Τελική ευθεία για την MIPIM 2023 στις Κάννες

Ο γνωστός και ως «προφήτης» καθώς από το 1995 με το βιβλίο του «Το τέλος της εργασίας» βοήθησε στη διαμόρφωση της τρέχουσας παγκόσμιας συζήτησης σχετικά με την αυτοματοποίηση, την τεχνολογική μετατόπιση, την εταιρική συρρίκνωση και το μέλλον των θέσεων εργασίας. Τότε ο κ. Ρίφκιν υποστήριξε προφητικά ότι η κοινωνία εισέρχεται σε μια νέα φάση, στην οποία θα χρειάζονται όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι για την παραγωγή όλων των αγαθών και υπηρεσιών που καταναλώνονται. «Τα επόμενα χρόνια», έγραφε, «οι πιο εξελιγμένες τεχνολογίες λογισμικού θα φέρουν τον πολιτισμό όλο και πιο κοντά σε έναν κόσμο σχεδόν χωρίς εργαζόμενους». Με άλλα λόγια, όταν το κεφάλαιο γίνεται εργασία. Μια διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει… 

Για μια ακόμη φορά τάραξε τα νερά δημοσιεύοντας το βιβλίο «Η οικονομία του Υδρογόνου» μιλώντας για ατομική ενεργειακή αυτοτέλεια, σε μια διάλεξη που έδωσε στην Αθήνα προσκεκλημένος του Ευθύμιου Μπουλούτα, τότε CEO της Marfin. Και η συνεισφορά του στο πολιτικό γίγνεσθαι δεν σταματάει εκεί. Σύμβουλος της ΕΕ και του ΟΗΕ για μια βιώσιμη κοινωνία, ο συγγραφέας και ακτιβιστής για το κλίμα Jeremy Rifkin έχει συμβουλεύσει τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και την Κίνα για το πώς να αναδιαμορφώσουν τις οικονομίες τους.

Ο Rifkin είναι επίσης πρόεδρος της TIR Consulting Group, σε σχέση με ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μεταφοράς ισχύος, της αρχιτεκτονικής, των κατασκευών, της τεχνολογίας πληροφοριών, των ηλεκτρονικών, των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Η ομάδα παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης της TIR συνεργάζεται με πόλεις, περιφέρειες και εθνικές κυβερνήσεις για την ανάπτυξη της υποδομής Του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) για μια συνεργατική κοινή και την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. 

Το περιοδικό RED πιστό στο ραντεβού με το μεγαλύτερο event της νέας χρονιάς από τη θέση του εταιρικού συνεργάτη της MIPIM σε ότι αφορά την Ελληνική αγορά, θα μεταδώσει για μια ακόμη φορά τις προοπτικές του 2023 όπως θα τις συζητήσουν οι  2,000+ Επενδυτικές & Χρηματοοικονομικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο καθιερωμένο για 30 έτη βαρόμετρο της αγοράς ακίνητης περιουσίας.