Υπεράκτια πόλη σχεδιάζει ο τουρκικός όμιλος Kalyon
Υπεράκτια πόλη σχεδιάζει ο τουρκικός όμιλος Kalyon

Υπεράκτια πόλη σχεδιάζει ο τουρκικός όμιλος Kalyon

Με μηδενικές εκπομπές Co2 ο τρόπος λειτουργίας τόσο των κτιρίων όσο και των υποδομών τους.
RE+D magazine
21.03.2022

Ο όμιλος Kalyon, μέρος της πλατφόρμας Real Estate GYODER της Τουρκίας, παρουσίασε τα πρώτα σχέδια της World Sport City κατά την διάρκεια της έκθεσης ΜIPIM στις Κάννες.

Η World Sport City (WSC), μια πόλη που σχεδιάζεται στον ωκεανό, θα γίνει μια από τις πιο επαναστατικές κοινότητες στον κόσμο σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού του One Planet 2050.

Η συνολική έκταση άνω των 10 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και αναψυχής ενώ η "πράσινη" πόλη θα επικεντρώνεται γύρω από την κοινωνική και περιβαλλοντική ευεξία.

Η ακριβής τοποθεσία του δεν έχει ακόμη καθοριστεί, με τρεις διαφορετικές χώρες να εξετάζονται με βάση την ικανότητά τους να προσφέρουν πάνω από οκτώ μήνες ήλιο για θαλάσσια σπορ κάθε χρόνο.

Η PALMA, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Σικάγο, έλαβε μέρος για να σχεδιάσει το masterplan της πόλης καθώς και μερικά από τα πιο εμβληματικά αρχιτεκτονικά τοπόσημα, συμπεριλαμβανομένου αυτού όταν ανεγερθεί θα είναι το επόμενο ψηλότερο πιο έξυπνο κτίριο στον κόσμο.

Το έργο στοχεύει να επανεξετάσει την αντίληψη της ζωής με μηδενικές εκπομπές Co2 και τους τρόπους λειτουργίας τόσο των κτιρίων όσο και των υποδομών τους.