Ο Tom Ford αγόρασε το κτήμα Lasata έναντι $52 εκατ.
Ο Tom Ford αγόρασε το κτήμα Lasata έναντι $52 εκατ.

Ο Tom Ford αγόρασε το κτήμα Lasata έναντι $52 εκατ.

Στο ιστορικό ακίνητο η Τζάκη Ωνάση πέρασε τα καλοκαίρια της ως παιδί.
RE+D magazine
17.08.2023

Λιγότερο από ένα χρόνο αφότου η Estée Lauder έκλεισε μια συμφωνία περίπου $2,8 δισ για την απόκτηση της εταιρείας μόδας του Tom Ford, ο σχεδιαστής πλήρωσε $52 εκατ για ένα ιστορικό ακίνητο στο Hamptons.

Ο Ford είναι ο αγοραστής του Lasata, του κτήματος στο Hamptons όπου η Jacqueline Kennedy Ωνάση πέρασε τα καλοκαίρια της ως παιδί, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Η πώληση έκλεισε την περασμένη εβδομάδα.

Η συμφωνία είναι απλώς η τελευταία σημαντική στον τομέα των ακινήτων για τον Ford, ο οποίος αγόρασε μια σύγχρονη έπαυλη στο Παλμ Μπιτς για $51 εκατ τον Δεκέμβριο του 2022. Αργότερα την αντάλλαξε με ένα ακόμη μεγαλύτερο σπίτι που ανήκε στον Brian Kosoy, διευθύνοντα σύμβουλο του ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου ακινήτων Sterling Organization, σε μια συναλλαγή εκτός αγοράς.

Το Lasata, που εκτείνεται σε περίπου 7 στρέμματα στο East Hampton, βγήκε στην αγορά για $55 εκατ τον Μάιο. Η τιμή πώλησης είναι υπερδιπλάσια από τα $24 εκατ που πλήρωσε ο παραγωγός ταινιών Ντέιβιντ Ζάντερ, για να το αγοράσει το 2018 από έναν άλλο σχεδιαστή μόδας, τον Ριντ Κρακοφ.

Η κύρια κατοικία χρονολογείται γύρω στο 1917 και έχει έκταση περίπου 8.500 τετραγωνικά πόδια. Το κτήμα περιλαμβάνει επίσης εξοχικό επιστάτη, πισίνα και γκαράζ τριών αυτοκινήτων.