Οδεύει στην χρεοκοπία η Αμερικανική WeWork
Οδεύει στην χρεοκοπία η Αμερικανική WeWork

Οδεύει στην χρεοκοπία η Αμερικανική WeWork

Συζητήσεις με τους πιστωτές και "συμφωνία ανοχής".
Ειρήνη Θεοφανίδου
01.11.2023

Κατέρρευσαν οι μετοχές της αμερικανικής εταιρείας WeWork Inc. στην αγορά της Νέας Υόρκης σημειώνοντας απώλειες έως και 42% στις προ-συναλλαγές μετά την είδηση της Wall Street Journal ότι η εταιρεία οδεύει προς την χρεοκοπία.

Το WeWork μπορεί να καταθέσει αίτηση στο γνωστό Chapter 11 στο Νιου Τζέρσεϊ ήδη από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία δεν κατονόμασε. Η φιλόδοξη startup είχε μια πολύ δραματική πορεία μετά την άνθησή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας με το μοντέλο συνεργασίας που λάνσαρε φτάνοντας σε αποτίμηση $47 δισ. 

Οι μετοχές υποχώρησαν έως και $1,33 στις αρχές της διαπραγμάτευσης στην Wall Street σήμερα ενώ χθες Τρίτη η μετοχή έκλεισε χαμηλότερακατά 12% στα $2,28. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι «δεν θα σχολιάσει εικασίες» και παραπέμπει σε μια ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι η WeWork διεξάγει συζητήσεις με πιστωτές για «βελτίωση του ισολογισμού της» και λήψη μέτρων για «εξορθολογισμό του αποτυπώματός της σε ακίνητα». Τη Δευτέρα η εταιρεία προχώρησε σε "συμφωνία ανοχής" με τους πιστωτές της που λήγει σε επτά ημέρες.

Η συμφωνία αυτή, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, θα δώσει στην εταιρεία «χρόνο να συνεχίσει τις θετικές συνομιλίες με τους βασικούς χρηματοοικονομικούς μας μετόχους και να συνεργαστεί μαζί τους για να εφαρμόσουμε τις συνεχιζόμενες στρατηγικές προσπάθειές μας για την ενίσχυση της κεφαλαιακής μας δομής. Εχει σαφή, μακροπρόθεσμο όραμα για το μέλλον».