Το 87% των εργαζομένων που τους πρόσφεραν κάποια μορφή εξ αποστάσεως εργασίας φαίνεται ότι "αγκαλιάζουν" την ευκαιρία και περνούν κατά μέσο όρο τρεις ημέρες την εβδομάδα δουλεύοντας από το σπίτι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της McKinsey σε 25.000 Αμερικανούς.
Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρεθούν αληθινές δουλειές από οπουδήποτε. Η FlexJobs διαπίστωσε ότι περίπου το 95% των απομακρυσμένων θέσεων εργασίας έχουν γεωγραφικές απαιτήσεις, είτε πρόκειται για μια συγκεκριμένη περιοχή, χώρα, πολιτεία ή πόλη.
Για να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία να βρουν τις καλύτερες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας που τους επιτρέπουν να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο, η FlexJobs έχει εντοπίσει τις κορυφαίες εταιρείες που προσλαμβάνουν εργαζόμενους από οπουδήποτε το 2022, αναλύοντας τη βάση δεδομένων της και βλέποντας ποιες εταιρείες είχαν τον μεγαλύτερο όγκο σε αγγελίες εργασίας από οπουδήποτε μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2022.
Όλες οι εταιρείες στη λίστα προσφέρουν απομακρυσμένες εργασίες πλήρους ή μερικής απασχόλησης που δεν είχαν περιορισμό τοποθεσίας και δεν απαιτούσαν χρόνο στο γραφείο.
Ακολουθούν οι 10 κορυφαίες εταιρείες με τον υψηλότερο όγκο αγγελιών εργασίας από οπουδήποτε:
- Protocol Labs
- Wikimedia Foundation
- StudySmarter
- Toptal
- Achieve Test Prep
- ModSquad
- Polygon Technology
- Superside
- ConsenSys
- Airbnb
«Πριν από την πανδημία, οι ψηφιακοί νομάδες θεωρούνταν συχνά ως περιθωριακός τρόπος εργασίας και περιορίζονταν κυρίως σε ανεξάρτητες θέσεις εργασίας», δήλωσε σε δήλωση η Sara Sutton, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της FlexJobs. «Όμως, καθώς οι εταιρείες υιοθετούν πιο ευέλικτες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης τοποθεσίας και των επιλογών απομακρυσμένης εργασίας, αναμένουμε ότι οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες από ποτέ να εργαστούν εξ αποστάσεως - και από οπουδήποτε στον κόσμο».
Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων επιλέγει να πάρει τη δουλειά του... στο δρόμο: Σε μια πρόσφατη έρευνα του Lonely Planet σε περισσότερους από 1.400 ερωτηθέντες από έξι χώρες (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Μεξικό), το 54% των εργαζομένων αυτοπροσδιορίζονται ως «εργαζόμενοι απ' οπουδήποτε». Δηλαδή ένα νέο είδος ψηφιακού νομά που μοιράζει το χρόνο του μεταξύ της εξ αποστάσεως εργασίας και του ταξιδιού.