Οι δράσεις της Lamda για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Οι δράσεις της Lamda για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Οι δράσεις της Lamda για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

RE+D magazine
06.06.2024

Με ουσιαστικές δράσεις που αλλάζουν τον χαρακτήρα της αστικής ζωής και ταυτόχρονα προστατεύουν το περιβάλλον εορτάζει η Lamda Development την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Oπως λέει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση οι δράσεις αυτές ξεδιπλώνονται μέσα από τη δημιουργία της νέας πόλης στο Ελληνικό, τα εμπορικά της κέντρα και τις Μαρίνες, η λειτουργία των οποίων βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, το 2023 επιτεύχθηκε μείωση των εκπομπών CO2e κατά 18,1% σε σχέση με το 2022 καθώς και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 4,1%. Επίσης, η ποσότητα αποβλήτων που εκτράπηκε λόγω εναλλακτικής, κυκλικής διαχείρισης έφθασε τα 1,2 εκατ. τόνους. Τα κεφαλαία πρασίνου ομολόγου που διατέθηκαν για την χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων ανήλθαν σε 91 εκατ.ευρώ.

Ειδικότερα, αναφορικά με το έργο του Ελληνικού, όπως έχει επισημάνει και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου η νέα πόλη που δημιουργείται τόσο στην διάρκεια κατασκευής της όσο και μετά βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό τόσο για την νέα πόλη που δημιουργείται όσο γενικότερα και για το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής. Επίσης βασίζεται στο γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα αποτελείται από 70% πράσινο, ενώ πριν ήταν 70% τσιμέντο.