Οι Έλληνες μέσα στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς παγκοσμίως
Οι Έλληνες μέσα στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς παγκοσμίως

Οι Έλληνες μέσα στους 5 πιο κακοπληρωμένους λαούς παγκοσμίως

Οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Ελβετία και Ολλανδία.
RE+D magazine
15.03.2022

Η έρευνα της πλατφόρμας αναζήτησης εργασίας Lensa συμπαίρανε ότι το Μεξικό είναι η χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους στον κόσμο, καθώς συνέκρινε τις ώρες εργασίας με τα επίπεδα των μισθών.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι Μεξικανοί δουλεύουν κατά μέσο όρο 40 ώρες και 48 λεπτά την εβδομάδα  ή 2.124 ώρες τον χρόνο. Και καθώς αμείβονται με 16.230 δολάρια κατά μέσο όρο τον χρόνο, αυτό σημαίνει ότι η μέση αμοιβή ανά ώρα είναι μόλις 7,64 δολάρια, δηλαδή τουλάχιστον 20 δολάρια χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τους πιο κακοπληρωμένους εργαζομένους βρίσκεται η Χιλή, παρότι οι απολαβές ανά ώρα είναι σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το Μεξικό.

ereuna.jpg

Η Σλοβακία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τους πιο κακοπληρωμένους και ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς και στις δύο χώρες, οι εργαζόμενοι βγάζουν περίπου 15 δολάρια την ώρα κατά μέσο όρο.

Στην πέμπτη θέση της έρευνας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 33 ώρες και 12 λεπτά την εβδομάδα ή συνολικά 1.728 ώρες τον χρόνο. Με τις μέσες ετήσιες απολαβές στα 27.207 δολάρια, η μέση αμοιβή ανά ώρα υπολογίζεται στα 15,74 δολάρια.

Αντίθετα, το top5 των χωρών με τους πιο καλοπληρωμένους εργαζόμενους απαρτίζουν η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία, η Ελβετία και η Ολλανδία.