Οι καλύτεροι προορισμοί για "City Break" στην Ευρώπη σύμφωνα με την Jet2
Οι καλύτεροι προορισμοί για "City Break" στην Ευρώπη σύμφωνα με την Jet2

Οι καλύτεροι προορισμοί για "City Break" στην Ευρώπη σύμφωνα με την Jet2

Ποιές ελληνικές πόλεις βρίσκονται μέσα στην λίστα
RE+D magazine
20.07.2022

Η Βρετανική αεροπορική εταιρεία Jet2 δημοσίευσε τη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για ένα city break εντός ευρωπαϊκών συνόρων για το 2022-2023.

Σύμφωνα με την λίστα που καταρτίζει η Jet2 Holidays, και στην οποία "φιγουράρουν" αγαπημένες πόλεις για τουρισμό όπως η Ρώμη, το Δουβλίνο και η Πράγα, υπάρχουν και ορισμένες που πιθανότατα κανείς δεν θα είχε σκεφτεί ποτέ.

Η Βουδαπέστη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι δημοφιλής προορισμός με τον Δούναβη και τα μπαρόκ κτίρια να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες της πόλης. Το Φουντσάλ, στη Μαδέρα θεωρείται  από τις ασφαλέστερες και καθαρότερες πόλεις της Ευρώπης, αλλά αποτελεί και μία από τις ομορφότερες. 

Μέσα στη λίστα βρίσκεται και η Βερόνα η οποία μαζί με τους "κλασικούς" προορισμούς όπως η Βενετία, η Φλωρεντία και η Ρώμη αποτελεί μια ακόμη "στάση" για σύντομες αποδράσεις.

Οπως λέει η Jet2 yπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στην Κρακοβία που ίσως θελήσετε να παρατείνετε το ταξίδι σας! Μαζί με την έντονη νυχτερινή ζωή και τα παραδοσιακά εστιατόρια, η Παλιά Πόλη, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι μια σειρά από μεσαιωνικά σπίτια και δαιδαλώδη στενά που περιμένουν να εξερευνηθούν. 

Η Κολωνία "ξεχωρίζει" στην λίστα σαν μια πόλη που μπορεί να την επισεφθεί κανείς όλο το χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα είναι που πραγματικά αναδεικνύεται -και ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να μπείτε στο εορταστικό πνεύμα.

Οσον αφορά, τέλος, στην Ελλάδα εκτός από την Αθήνα στον κατάλογο   συμπεριλαμβάνεται και η Θεσσαλονίκη.