Οι κυρίαρχες τάσεις των κατασκευών στην Έκθεση "Οικοδομή 2022"
Οι κυρίαρχες τάσεις των κατασκευών στην Έκθεση "Οικοδομή 2022"

Οι κυρίαρχες τάσεις των κατασκευών στην Έκθεση "Οικοδομή 2022"

Θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022.
RE+D magazine
30.05.2022

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα εμφανίζει έντονη δραστηριότητα στον τομέα της οικοδομής, με τον χώρο του τουρισμού να πρωτοστατεί σε αυτή την επενδυτική «άνοιξη».

Επιπλέον «καύσιμο» σε αυτή την αλματώδη ανάπτυξη δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που φέρει σημαντικές βελτιώσεις, καλύπτοντας με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο τα διαχρονικά αιτήματα των επιχειρήσεων, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά και τα ιδιωτικά οικοδομικά έργα.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων από στελέχη της διοργανώτριας εταιρίας ROTA στη διάρκεια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της διοργάνωσης της έκθεσης Οικοδομή 2022, στο Metropolitan Expo από τις 14-16 Οκτωβρίου 2022.

Όπως αναφέρθηκε, οι ξένες επενδύσεις λειτουργούν ως ένας επιπλέον μοχλός ανάπτυξης στον κλάδο, συνεισφέροντας και στην ελληνική οικονομία. Ο οικοδομικός τομέας ενισχύεται σημαντικά από τις μεγάλες επενδύσεις που είναι εξέλιξη στον κλάδο του τουρισμού, με την Ελλάδα να λειτουργεί ως χώρα υποδοχής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και ευρύτερα υποδομών που υπηρετούν το τουριστικό προϊόν.

Ταυτόχρονα, με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν νέα υλικά, τεχνικές και λύσεις με σκοπό την ενεργειακή εξοικονόμηση και τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων τους με τις αρχές του «smart home». Οι παραπάνω τάσεις δεν αποτυπώνονται μονάχα στην ίδια την αγορά, με μεγάλη επενδυτική κινητικότητα σε ό,τι αφορά υλικά και δομικό εξοπλισμό, αλλά θέτουν στο επίκεντρο τις βάσεις πάνω στις οποίες πρόκειται να κινηθεί η έκθεση «Οικοδομή 2022».

Γιατί ξεχωρίζει εφέτος η έκθεση ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2022

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι παρούσες όλες οι μεγάλες εταιρείες του οικοδομικού κλάδου, αλλά και οι πολλά υποσχόμενες νεοπαγείς επιχειρήσεις. Επίσης θα είναι παρόντες αγοραστές από τουλάχιστον 21 σημαντικές χώρες της ευρύτερης περιοχής. Η έκθεση «Οικοδομή 2022» αναδεικνύει την Ελλάδα ως επιχειρηματική γέφυρα ανάμεσα σε 3 ηπείρους και θέτει τη χώρα στο επίκεντρο της αγοράς.

Καθώς βρισκόμαστε στην εποχή που τα «έξυπνα σπίτια», οι οικοδομές που φροντίζουν την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση νέων υλικών, είναι το ζητούμενο και όλα αυτά, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές είναι συγκεντρωμένα στην συγκεκριμένη έκθεση.

Ο Όμιλος εταιρειών διοργάνωσης εκθέσεων ROTA AE είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στην Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποτελεί βασικό μέτοχο και διαχειριστή του εκθεσιακού κέντρου METROPOLITAN EXPO στο διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όλες οι θυγατρικές του Ομίλου δραστηριοποιούνται στη διοργάνωση εκθέσεων και είναι στρατηγικά τοποθετημένες σε διάφορους κλάδους του εμπορίου και της βιομηχανίας ώστε να εξυπηρετούν αφενός ένα ευρύ φάσμα εκθεσιακών δραστηριοτήτων αφετέρου μια ενιαία και αδιαίρετη στρατηγική.