Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ στις 19 Μαίου
Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ στις 19 Μαίου

Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ στις 19 Μαίου

RE+D magazine
27.03.2024

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις 13 Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 19ης/5/2024.

Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατά την Ειδική Συνεδρίαση της 26/03/2024. 

Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024: https://web.tee.gr/ekloges-tee-2024/ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία. 

Σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Οι εκλογές του ΤΕΕ φέτος συμπίπτουν με μια ιστορική επέτειο, τα 100 χρόνια του ΤΕΕ. Περίπου 120 χιλιάδες μηχανικοί έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο μέλλον του επαγγέλματός τους για μια ακόμη φορά, πατώντας στα βήματα των συναδέλφων που έναν αιώνα τώρα στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και τη δουλειά τους το Επιμελητήριο και το επάγγελμα του Μηχανικού.

Οι εκλογές του ΤΕΕ τον Μάϊο έχουν επομένως πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως όμως αποτελούν την έκφραση της βούλησης των μηχανικών για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που οι ίδιοι και το ΤΕΕ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καθημερινά για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία, τη επιστήμη και το επάγγελμά μας.

Ο Μηχανικός συμβάλει σχεδόν σε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και το επάγγελμα συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Με νέα καθήκοντα για τους μηχανικούς, νέες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες, τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Το ΤΕΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε μηχανικού και στηρίζει, παράλληλα, την Πολιτεία σε κρίσιμες επιλογές. Και πλέον υλοποιεί πολλά που το Κράτος δεν μπορεί να κάνει εγκαίρως.

Σε αυτή τη νέα εποχή, για την οποία πολλοί εργαστήκαμε για χρόνια μέσα στην κρίση ώστε να γυρίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σελίδα, οι επιλογές που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμες για την καθημερινότητα του μηχανικού και το μέλλον της δουλειάς μας. Για αυτό στην κάλπη των μηχανικών της 19ης Μαΐου υπάρχει ευκαιρία και πρόκληση για τον κάθε μηχανικό ώστε να επιλέξει ως εκπροσώπους συνδυασμούς και πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν για τον κλάδο και τη χώρα, που μπορούν να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο με σχέδιο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Καλώ όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να ενημερωθούν για τις προτάσεις και το έργο κάθε συνδυασμού και υποψηφίου, να αξιολογήσουν την πορεία και την προσφορά του καθενός, να εκτιμήσουν τους στόχους και τα αποτελέσματα που υπόσχονται για το αύριο, ώστε να επιλέξουν τους καλύτερους. Να επιλέξουν εκείνους τους συναδέλφους που μπορούν να συμβάλλουν πραγματικά και να φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα, στην εργασία μας, στην οικονομία συνολικά. Και καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά και ουσιαστικά στις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Είμαστε ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, κρατάμε ως κλάδος πάντα τα κλειδιά της ανάπτυξης του τόπου: οφείλουμε να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι δικαίως οι πολίτες αναμένουν από εμάς δουλειά και αποτελέσματα». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Το 2019 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 16 συνδυασμοί και 4 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2016 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 21 συνδυασμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2013 16 συνδυασμοί και 3 μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ το 2010 22 συνδυασμοί. 

Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ), όπου κατέρχονται και επιπλέον 15 συνδυασμοί, και ένας επιπλέον συνδυασμός για πειθαρχικά συμβούλια. Συνολικά 2.191 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου, συγκριτικά με τους περίπου 2.270 υποψηφίους στις εκλογές του 2019, 2.300 υποψήφιους στις εκλογές του 2019, 2.700 υποψηφίους στις εκλογές του 2016, 2.250 στις εκλογές του 2013 και τους 2.800 στις εκλογές του 2010.