Ολοκληρώνει τη συμφωνία ύψους $1,43 δισ. στην Αυστραλία η KKR
Ολοκληρώνει τη συμφωνία ύψους $1,43 δισ. στην Αυστραλία η KKR

Ολοκληρώνει τη συμφωνία ύψους $1,43 δισ. στην Αυστραλία η KKR

Θα αγοράσει τις μονάδες διαχείρισης περιουσίας της Perpetual Ltd.
RE+D magazine
08.05.2024

Η KKR & Co. θα αγοράσει τις μονάδες διαχείρισης περιουσίας και εταιρικής εμπιστοσύνης της αυστραλιανής διαχειριστής κεφαλαίων Perpetual Ltd. για 2,175 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας ($1,43 δισ.), τερματίζοντας μια διαδικασία πώλησης που διαρκεί μήνες.

Η επιχείρηση με έδρα το Σίδνεϊ έχει συνάψει συμφωνία σε μετρητά με την αμερικανική εταιρεία. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Rob Adams θα αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση του deal αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συμφωνία θα αφήσει την Perpetual ως έναν αυτόνομο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων που επιβλέπει 227 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε διάφορες στρατηγικές. Τα ενεργά κεφάλαια που λειτουργούν υπό το εταιρικό σήμα Perpetual περιλαμβάνουν τα Trillium, Barrow Hanley και Pendal.

Τον Δεκέμβριο, η Perpetual απέρριψε μια προσφορά εξαγοράς 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας από τον αυστραλιανό επενδυτικό οίκο Washington H Soul Pattinson & Co. Η εταιρεία απέρριψε επίσης μια προσφορά εξαγοράς 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει το Barings Private Equity που υποστηρίζεται από την EQT AB και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου της Αυστραλίας Regal Partners Ltd τον Νοέμβριο του 2022.

KKR