Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο Κρήτης
Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο Κρήτης

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο Κρήτης

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάτπυξης του Δήμου.
RE+D magazine
16.04.2024

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή, η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης ύστερα από αυτοψία στις εργασίες τοποθέτησης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.

Πρόκειται για νέους υπόγειους κάδους που τοποθετούνται σε σημεία των περιοχών Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα για την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων και σε περιοχές εντός των τειχών, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.