Έτοιμος ο σταθμός εξυπηρέτησης στο υδατοδρόμιο της Καλαμάτας
Έτοιμος ο σταθμός εξυπηρέτησης στο υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Έτοιμος ο σταθμός εξυπηρέτησης στο υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου
RE+D magazine
05.12.2023

Προχωρά η κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα η τοποθέτηση του σταθμού επιβατών στο μεσσηνιακό λιμάνι.

Το πρώτο βήμα που ολοκληρώθηκε περιελάμβανε την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα. Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν: 

  1. να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων 
  2. να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους
  3. να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το ταξίδι τους
  4. να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους

Στην συνέχεια προβλέπεται η ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Στόχος είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου με τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου να είναι βιώσιμο σύντομα και σε πλήρη λειτουργία. 

Το νέο μέσο της Μεσσηνίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης καθώς να δημιουργεί νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.