Το Shrewsbury Flaxmill Maltings που είναι σήμερα Κατηγορίας Α κατασκευάστηκε αρχικά το 1797 από τον αρχιτέκτονα Charles Bage και είναι γνωστό ως ο «παππούς των ουρανοξυστών» λόγω της δομής του, που ήταν το πρώτο του είδους του οπουδήποτε στον κόσμο.
Η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε ως μύλος λιναριού προτού μετατραπεί σε ζυθοποιείο και χρησιμεύσει ως προσωρινός στρατώνας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Το 1987 ο μύλος έκλεισε μέχρι την τελική αγορά του το 2005.
Με στόχο να δώσει στον μύλο άλλα 100 χρόνια ζωής, το γραφείο Feilden Clegg Bradley Studios (FCBS) ανέλαβε την αποκατάσταση της δομής του για να στεγάσει ένα εκπαιδευτικό μουσείο και γραφεία. Ο κύριος στόχος του έργου ήταν η «αόρατη επισκευή» του εύθραυστου πλαισίου από χυτοσίδηρο του μύλου, το οποίο είχε υποστεί ρωγμές αλλά δεν επιτρεπόταν να γίνουν ριζικές επεμβάσεις καθώς έπερεπε να διατηρηθέι στην αρχική του μορφή.
Μέσω νέας τοιχοποιίας, μιας κρυφής σχάρας από χάλυβα και πρόσθετων κολονών στο ισόγειο, το αρχιτεκτονικό στούντιο κατάφερε να ενισχύσει τη δομική του αντοχή χωρίς να επεμβαίνει τον «μοναδικό χαρακτήρα» του πλαισίου.
Στο ισόγειο βρίσκεται ένα καφέ δίπλα σε έναν χώρο εκμάθησης που αφηγείται την ιστορία του κτιρίου κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης.