Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel από τη ΔΕΗ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel από τη ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel από τη ΔΕΗ

Η Enel Ρουμανίας είναι ένας από τους πιο βασικούς παίκτες της αγοράς ενέργειας της Ρουμανίας.
RE+D magazine
26.10.2023

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Enel στη Ρουμανία, από την ΔΕΗ, μια εξαγορά ορόσημο για την ελληνική εταιρεία.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα συμφωνία, η ΔΕΗ κατέβαλε αντίτιμο € 1,24 δις περίπου, που ισοδυναμεί με συνολική αξία επιχείρησης ύψους €1,9 δις περίπου (για το 100%).

Η Εξαγορά αποτελεί ορόσημο για τη στρατηγική ανάπτυξης της Δ.Ε.Η., με την απόκτηση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (τόσο έργων σε λειτουργία όσο και έργων σε διαδικασία ωρίμανσης), και δραστηριοτήτων διανομής και εμπορίας που κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά. 

Η Εξαγορά αποτελεί επίσης την πρώτη σημαντική επέκταση της ΔΕΗ στο εξωτερικό. 

Μετά και την ολοκλήρωση της απόκτησης των δραστηριοτήτων της Enel στην Ρουμανία, η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο 2023 στις 9.11.2023 μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αντί για τις 2.11.2023, και προγραμματίζει την πραγματοποίηση Capital Markets Day στις 23.1.2024 στο Λονδίνο προκειμένου να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο Στρατηγικό της Σχέδιο.

Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα εξυπηρετώντας περίπου 5,6 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές. Επιπλέον, η ΔΕΗ κατέχει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε., που είναι ο αποκλειστικός κύριος και διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.