Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το υδατοδρόμιο της Κατερίνης
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το υδατοδρόμιο της Κατερίνης

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για το υδατοδρόμιο της Κατερίνης

Προβλέπεται να γίνει στην Παραλία Κατερίνης
RE+D magazine
29.11.2022

Η παρουσίαση της μελέτης για το «ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» έγινε από εκπροσώπους της ΔΕΠΑΝ (“Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”) μαζί με την Λιμενική Επιτροπή του ΛΤΝ Πιερίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η μελέτη αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ίδρυσή του, το σχέδιο ασφαλείας, το σχέδιο πτήσης, την αρχιτεκτονική μελέτη των κτιρίων που πρόκειται να τοποθετηθούν στο Λιμάνι, καθώς και τους υδατοδιαδρόμους για την προσθαλάσσωση-αποθαλάσσωση των υδροπλάνων.

«Η διασύνδεση με υδροπλάνα θα ενδυναμώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ως προορισμού, την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποβληθεί προς το Υπουργείο μεταφορών το αίτημα για την άδεια  ίδρυσης του υδατοδρομίου της Κατερίνης. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο – όπως προκύπτει και από την υπεπλήρη μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα – για την ευρύτερη περιοχή, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού συνεισφέροντας στη διασύνδεση των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, Αστέριος Μπουσνάκης. Παράλληλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑΝ μετέφεραν στο Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής, την επιθυμία που διατύπωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων σε πρώτη φάση μεταξύ Πιερίας (Κατερίνης), Χαλκιδικής και Σποράδων με επίκεντρο τη Σκιάθο.