Ολοκληρώθηκε το "The Tavros Project"
Ολοκληρώθηκε το "The Tavros Project"

Ολοκληρώθηκε το "The Tavros Project"

RE+D magazine
11.06.2024

Στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται το έργο "The Tavros Project"

Το έργο που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο ανακαίνισης παλαιών κτιρίων αφορά σε επεμβάσεις σε μία τυπική εργατική πολυκατοικία, 750 m2 στην περιοχή του Ταύρου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '70 για να φιλοξενεί πρόσφυγες.

Η πολυκατοικία ανακαινίζεται με στόχο την μετατροπή του σε Παθητικό Κτίριο και την ελαχιστοποίηση της ζήτησης θέρμανσης και ψύξης κατά 90%, σε συνθήκες θερμικής άνεσης. 

Φωτοβολταϊκά συστήματα στην στέγη θα καλύπτουν το 200% των ενεργειακών αναγκών της ενώ το πλεόνασμα θα δίδεται στη διπλανή πολυκατοικία.

 Στόχος του ‘The Tavros Project’ είναι να αποτελέσει το πρότυπο για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ακόμη πολυκατοικίων, και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ‘Tavros Project’ υλοποιείται από την ομάδα Passivistas και το Ελληνικό Ίνστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RINNO και με την υποστήριξη εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου και των δομικών υλικών