Οριακή πτώση κατέγραψαν το Μάιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία
Οριακή πτώση κατέγραψαν το Μάιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Οριακή πτώση κατέγραψαν το Μάιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία

Η αγορά παραμένει ανθεκτική σύμφωνα με την Halifax.
RE+D magazine
10.06.2024

Οριακή μείωση κατά 0,1% σημείωσαν το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία σύμφωνα με στοιχεία της Halifax παρά τις προβλέψεις για άνοδο 0,2%.

Το τελευταίο χρόνο - έως τον Μάιο-, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,5%, ταχύτερα από τη πρόβλεψη για ετήσια αύξηση 1,2%.

Οι τιμές των βρετανικών κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,1% τον Μάιο από τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας σταθεροποίηση της αγοράς μετά από επιβράδυνση πέρυσι που ακολουθήθηκε από ανάκαμψη λόγω ελπίδων μείωσης του κόστους δανεισμού, σύμφωνα σε της στοιχεία της Halifax.

«Η δραστηριότητα της αγοράς παρέμεινε ανθεκτική κατά τους ανοιξιάτικους μήνες, υποστηριζόμενη από την ισχυρή αύξηση των ονομαστικών μισθών και ορισμένα στοιχεία βελτίωσης της εμπιστοσύνης σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές», δήλωσε η επικεφαλής των στεγαστικών δανείων της Halifax, Amanda Bryden.

Η αγορά κατοικίας της Βρετανίας ανέβασε ταχύτητα μετά την πτώση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων από τα υψηλά 15 ετών πέρυσι, λόγω των προσδοκιών ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αναφοράς.

Οι επενδυτές βάζουν επί του παρόντος μια πιθανότητα περίπου 70% για τη μείωση του τραπεζικού επιτοκίου της BoE στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.