"Παλεύει" να πληρώσει τα ομόλογά της η Country Garden
"Παλεύει" να πληρώσει τα ομόλογά της η Country Garden

"Παλεύει" να πληρώσει τα ομόλογά της η Country Garden

Αν δεν τα καταφέρει η κρατική China Bond Insurance θα αναλάβει τις υποχρεώσεις πιστωτικής ενίσχυσης ως εγγυητής.
RE+D magazine
09.05.2024

Ο Κινεζικός όμιλος αξιοποίησης ακινήτων Country Garden δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα χερσαία κουπόνια που οφείλει με σημερινή ημερομηνία, αλλά στοχεύει να πραγματοποιήσει την πληρωμή και τους πρόσθετους τόκους έως τις 13 Μαΐου, εντός της περιόδου χάριτος.

Ο developer που αθέτησε τα υπεράκτια ομόλογά του $11 δισ. και παρέτεινε τις αποπληρωμές των χερσαίων ομολόγων στα τέλη του περασμένου έτους, δήλωσε ότι εάν δεν καταφέρει να πληρώσει τα κουπόνια μέχρι το τέλος μιας περιόδου χάριτος, η κρατική China Bond Insurance Co θα αναλάμβανε τις υποχρεώσεις πιστωτικής ενίσχυσης ως εγγυητής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Country Garden έχει δύο κουπόνια συνολικής αξίας 65,95 εκατομμυρίων γιουάν (9,1 εκατομμυρίων δολαρίων) που πρέπει να πληρωθούν σήμερα Πέμπτη 9 Μαίου.

Και τα δύο μεσοπρόθεσμα ομόλογα, με ανεξόφλητα 800 εκατομμύρια γιουάν και 900 εκατομμύρια γιουάν, εκδόθηκαν τον Μάιο του περασμένου έτους, λίγους μήνες πριν αθετήσει τα υπεράκτια ομόλογά της, στο πλαίσιο ενός προγράμματος υπό την ηγεσία του Πεκίνου που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022.