Πάνω από $60 εκατ. επενδύθηκαν σε 4 startups ακινήτων
Πάνω από $60 εκατ. επενδύθηκαν σε 4 startups ακινήτων

Πάνω από $60 εκατ. επενδύθηκαν σε 4 startups ακινήτων

Αναδεικνύεται η σημασία καινοτόμων λύσεων στην κατασκευαστική βιομηχανία
RE+D magazine
02.02.2024

Σε ένα απαιτητικό περιβάλλον επιχειρηματικών κεφαλαίων και τη στιγμή που οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πασχίζουν, οι νεοσύστατες εταιρείες contech συνεχίζουν να επιδεικνύουν επιτυχία στη συγκέντρωση κεφαλαίων. Οι τέσσερις startups που ακολουθούν έκαναν εντυπωσιακό κλείσιμο, καταγράφοντας χρηματοδοτικές επιτυχίες λίγο πριν την εκπνοή του έτους.

Παρόλο που η γενική αγορά επιχειρηματικών κεφαλαίων συρρικνώνεται και οι μεγαλύτερες εταιρείες contech αντιμετωπίζουν προβλήματα, τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση ασιατικών εταιρειών έχουν πρόσφατα εξασφαλίσει εκατομμύρια νέας χρηματοδότησης. Οι εταιρείες κυμαίνονται από μια συνεργατική πλατφόρμα διαχείρισης έργων έως μια ηλεκτρονική αγορά για βαρύ εξοπλισμό και μια εκτιμητική προσέγγιση που ισχυρίζεται μπορεί να συγκεντρώσει τις διαδικασίες προμύθειας.

Ingenious.Build - $ 37 εκατομμύρια

Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ακίνητης περιουσίας Ingenious.Build συγκέντρωσε $ 37 εκατ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A, σύμφωνα με δήλωσή της στις 16 Νοεμβρίου 2023. 

Το Ingenious εξορύσσει δεδομένα και εφαρμόζει αυτοματοποίηση σε διοικητικές και μη αυτόματες εργασίες, για να παρέχει στους εργολάβους δυνατότητα επίβλεψης της κατάστασης του έργου σε πραγματικό χρόνο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα διαχείρισης έργου προωθεί τη συνεργασία μεταξύ όλων των χώρων εργασίας της ομάδας ενός έργου. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένο προϋπολογισμό, καταγραφή πρακτικών συνεδριάσεων και παρακολούθηση RFI.


Machinery Partner - $ 11 εκατομμύρια

Η Machinery Partner, η οποία διαχειρίζεται μια ηλεκτρονική αγορά για εργολάβους, για την αγορά βαρέως εξοπλισμού από κατασκευαστές και αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, συγκέντρωσε $ 11 εκατ. σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρεία στις 5 Δεκεμβρίου. 

Η Machinery Partner παρέχει μια πλατφόρμα σημείων πώλησης για βαριά μηχανήματα που χρειάζονται οι κατασκευαστές. Οι εργολάβοι μπορούν να ενημερωθούν τον ιστότοπό τους για προϊόντα από διάφορους κατασκευαστές — όχι μόνο τις αντιπροσωπείες που τα διαθέτουν — και η startup προσφέρει χρηματοδότηση για τις αγορές.


Ediphi - $ 6,5 εκατομμύρια

Ο πάροχος λογισμικού εκτίμησης κατασκευών Ediphi προχώρησε σε κύκλο χρηματοδότησης $ 6,5 εκατ., στις 16 Νοεμβρίου 2023. Η αύξηση χρηματοδοτήθηκε από την Suffolk Technologies, τον βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της κατασκευαστικής εταιρείας Suffolk Construction με έδρα τη Βοστώνη.

Η Ediphi ισχυρίζεται ότι είναι η μόνη αληθινή πλατφόρμα εκτίμησης βασιζόμενη σε cloud που παρέχει λεπτομερείς εκτιμήσεις με συγκεντρωτικό σύστημα προμηθειών σε μία μόνο τοποθεσία. Με την προκατασκευή να εξελίσσεται και τα ενδιαφερόμενα μέρη να ζητούν λεπτομερείς εκτιμήσεις πριν την ολοκλήρωση των έργων, η Ediphi λέει ότι οι εργολάβοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα της για να ξεκινήσουν τον υπολογισμό σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Στη συνέχεια, βασίζει το πιθανό κόστος γύρω από προηγούμενα έργα, μια διαδικασία που παρέχει πιο ακριβείς εκτιμήσεις από την απλή τιμολόγηση τετραγωνικών μέτρων. Μπορεί επίσης να ισοσταθμίσει τις προσφορές έναντι προϋπολογισμών, να αναθέτει υπεργολάβους και να εκτελεί συμβάσεις, όλα εντός της πλατφόρμας.


Strong By Form - $ 5,2 εκατομμύρια

Η Strong By Form, μια ευρωπαϊκή startup με έδρα τη Μαδρίτη που κατασκευάζει βιώσιμα, βιοσυνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πρόσθετων - παρόμοια με την τρισδιάστατη εκτύπωση - συγκέντρωσε € 4,8 εκατ. (περίπου $ 5,2 εκατ.), σε έναν γύρο χρηματοδότησης εκκίνησης, στις 5 Δεκεμβρίου 2023. Ο γύρος υπερκαλύφθηκε κατά 25% με κορυφαίους χρηματοδότες την CMPC Ventures, το βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων της CMPC, με έδρα τη Χιλή, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαρτοπολτού και χαρτιού στον κόσμο.

Το Strong By Form χρησιμοποιεί τεχνολογία woodflow για την παραγωγή σύνθετων υλικών με βάση το ξύλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των παραδοσιακών δομικών υλικών, όπως το σκυρόδεμα ή ο χάλυβας. Η εταιρεία λέει ότι το ιδιόκτητο λογισμικό της επιτρέπει να μετράει την αντοχή των δομικών στοιχείων με βάση την πυκνότητα, τον προσανατολισμό των ινών και το πάχος.

Το υλικό χρησιμοποιείται σε ελαφριές κατασκευές, μέρη αμαξώματος οχημάτων και σε ξυλότυπους από σκυρόδεμα ελεύθερης μορφής. Μπορεί επίσης να μιμηθεί το ξύλο και έχει την ίδια οπτική εμφάνιση.


Πηγή: Construction Dive