Πάνω από 750 κρουαζιερόπλοια θα "δέσουν" στο λιμάνι του Πειραιά φέτος
Πάνω από 750 κρουαζιερόπλοια θα "δέσουν" στο λιμάνι του Πειραιά φέτος

Πάνω από 750 κρουαζιερόπλοια θα "δέσουν" στο λιμάνι του Πειραιά φέτος

RE+D magazine
01.06.2022

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά κρουαζιερόπλοια στον κόσμο έχουν καταπλεύσει το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι του Πειραιά δείχνοντας την δυναμική πορεία που έχει ο κλάδος της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε στον Πειραιά την παρθενική του προσέγγιση το πολυτελές mega yacht «Scenic Eclipse», που ανήκει στην αυστραλιανή εταιρεία Scenic Luxury Cruises Tours και έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο εξάστερο yacht, καθώς και το κρουαζιερόπλοιο «Odyssey of the Seas» που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 5.500 επιβάτες αλλά και το νεότερο και πιο πολυτελές σκάφος του στόλου της Celebrity, Celebrity Beyond, με δυνατότητα μεταφοράς έως και 3.937 επιβάτες.

Όπως αναφέρει η ΟΛΠ ΑΕ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται εντός του οικονομικού έτους 2022 να προσεγγίσουν περί τα 750 κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων το 66% αφορά αφίξεις επιβίβασης (homeport). 

«Η δυναμική αυτή τροχιά της κρουαζιέρας δεν αποτελεί ένα συγκυριακό γεγονός, αλλά είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής του λιμένα. Οι νέες αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τη μοναδική του κομβική θέση, έχουν ήδη μετατρέψει τον λιμένα σε έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς κρουαζιέρας του κόσμου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά.