Οι εργασίες προϋπολογισμού ύψους €1.252.800 που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο, αφορούν:
- Την εξασφάλιση αυτόνομης και ισόνομης προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία.
- Την αποκατάσταση βλαβών εσωτερικά και εξωτερικά.
- Την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
- Τον φωτισμό ανάδειξης του διατηρητέου αυτού Μνημείου.
Οι εργασίες αποκατάστασης υπογράφοντας σύμβαση ύψους 1.252.800 €.
Το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, διώροφο κτίριο με υπόγειο, το οποίο ανεγέρθηκε περίπου το 1930. Το κτίριο είναι λιθόκτιστο και καλύπτεται στο κέντρο από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος ενώ στις άκρες από τετράρριχτες στέγες με γαλλικά κεραμίδια. Οι όψεις του χαρακτηρίζονται από έντονα νεοκλασικά μορφολογικά στοιχεία (αετώματα, τραβηχτά κορνιζώματα, κίονες με ιωνικά κιονόκρανα, παραστάδες με επίκρανα δωρικού ρυθμού, κ.α.).
Η κύρια είσοδος είναι μνημειακή ενώ στο εσωτερικό κιονοστοιχία από έξι ιωνικού ρυθμού κίονες οδηγεί στο κλιμακοστάσιο με την μαρμάρινη κλίμακα στο βάθος.
Στον όροφο υπάρχει αίθριο με τοξοστοιχία από κίονες ιωνικού ρυθμού. Στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκονται τα κελιά στα οποία την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου προσήγαγαν τους καταδικασθέντες σε θάνατο. Στους τοίχους των κελιών σώζονται πολλά σχέδια και ποιήματα που είχαν χαράξει οι κατάδικοι. Γύρω από το κτίριο υπάρχει αξιόλογος περιβάλλων χώρος πρασίνου. Το κτίριο είναι αξιόλογο τόσο από αρχιτεκτονικής απόψεως για την μορφή και τον διάκοσμό του, όσο και για την εθνική και τοπική ιστορική μνήμη.Οι εργασίες έγιναν με ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε να παραμείνουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του ηλικίας 90 ετών κτιρίου.