Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στον τόπο της τραγωδίας είχε δηλώσει ότι τα αίτια του τραγικού συμβάντος θα διερευνηθούν με απόλυτη σοβαρότητα και διαφάνεια.
RE+D magazine
01.03.2023

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ύστερα από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οπως είπε ο κ. Καραμανλής «μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος. Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε ο Γιώργος Γεραπετρίτης όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα τόνισε πως παραιτήθηκαν και οι επικεφαλής των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας και Χρήστος Βίνης. 

O πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.