Παρουσία σημαντικών στελεχών από το εξωτερικό η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των RICS
Παρουσία σημαντικών στελεχών από το εξωτερικό η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των RICS

Παρουσία σημαντικών στελεχών από το εξωτερικό η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των RICS

RE+D magazine
11.02.2023

Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το νέο έτος 2023, συναντήθηκαν τα μέλη του οργανισμού ROYAL INSTITUTION of CHARTERED SURVEYORS (RICS) στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα σε χώρο εκδήλωσης στο Σύνταγμα.

O πρόεδρος Ιωάννης Ξανθόπουλος και μέλη του Advisory Board στην Ελλάδα είχαν προσκεκλημένους από το εξωτερικό  την Arianna Barboglio και τον Iwan van Bilsen, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των μελών στην Νότια Ευρώπη και την Ευρώπη αντίστοιχα. 

Τα μέλη του RICS είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για τις νέες πρωτοβουλίες του RICS σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη νέα οργανωτική του δομή καθώς και τους τρόπους που το RICS αποτελεί πυλώνα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών στον χώρο των ακινήτων και του δομημένου περιβάλλοντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκοσμίως. Περαιτέρω, τα μέλη προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και στις δράσεις του RICS στην Ελλάδα για το 2023.

Το RICS είναι παγκόσμιος αναγνωρισμένος επαγγελματικός οργανισμός μελών που σκοπεύει να επιφέρει θετικές αλλαγές στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον. Μέσω των παγκόσμιων προτύπων του, της κορυφαίας επαγγελματικής εξέλιξης και των αξιόπιστων δεδομένων και διορατικών γνώσεων, προωθεί και επιβάλλει τα υψηλότερα επαγγελματικά πρότυπα στην ανάπτυξη και διαχείριση γης, ακινήτων, κατασκευών και υποδομών.  

Με 230 καταξιωμένα μέλη  στην Ελλάδα  σε θέσης ευθύνης σε τραπεζικούς, εκτιμητικούς, επενδυτικούς οίκους, και περισσότερους από 134.000 εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης και γραφεία σε κάθε σημαντική χρηματοπιστωτική αγορά, το RICS είναι σε ιδανική θέση να επηρεάσει την πολιτική και να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των προτύπων του στις τοπικές αγορές, προκειμένου να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να καινοτομεί και να προχωρήσει στην ανάπτυξη χώρων και τόπων ώστε να είναι κατάλληλοι για τις μελλοντικές γενιές, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε την παρούσα χρονική στιγμή.

Στην  εκδήλωση συμμετείχαν  και μέλη από τις εταιρείες και χορηγούς της εκδήλωσης 


Cerved Property Services SA | 

Atria Property Services - Part of the CBRE Affiliate Network & AXIES SA |

Delfi Partners & Company | 

Intrum | 

National Bank of Greece

OTE Estate

PwC