Περαιτέρω μείωση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα τον Δεκέμβριο
Περαιτέρω μείωση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα τον Δεκέμβριο

Περαιτέρω μείωση στις τιμές κατοικιών στην Κίνα τον Δεκέμβριο

Οι 68 σημείωσαν πτώση από τις 100 που εξετάζει συνολικά ο δείκτης της China Index Academy.
RE+D magazine
02.01.2023

Οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας αντανακλώντας τη σταθερά αδύναμη ζήτηση εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 παρά τα μέτρα στήριξης.

Η κρίση στην αγορά ακινήτων της Κίνας επιδεινώθηκε αυτό το καλοκαίρι, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών, οι πωλήσεις και οι επενδύσεις μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, προσθέτοντας πίεση στην παραπαίουσα οικονομία.

Οι τιμές των κατοικιών σε 100 πόλεις υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο, υποχωρώντας 0,08% από τον Νοέμβριο μετά από πτώση 0,06%, σύμφωνα με έρευνα της China Index Academy (CIA). 

Ανάμεσα στις 100 πόλεις που εξετάζει η έρευνα οι 68 σημείωσαν πτώση στις μηνιαίες τιμές, σε σύγκριση με 57 τον Νοέμβριο. Η Κίνα ενίσχυσε τις τελευταίες εβδομάδες τη στήριξη του κλάδου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τη μακροχρόνια πίεση ρευστότητας που έπληξε τους developers και καθυστέρησε την ολοκλήρωση πολλών στεγαστικών έργων, υπονομεύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Οι κινήσεις περιλαμβάνουν άρση της απαγόρευσης συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω προσφορών μετοχών για εισηγμένες εταιρείες ακινήτων.