"Πέρασε" από το Δήμο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Β' Ακτή Βούλας
"Πέρασε" από το Δήμο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Β' Ακτή Βούλας

"Πέρασε" από το Δήμο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την Β' Ακτή Βούλας

Το έργο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 10 Ιουνίου.
RE+D magazine
30.04.2024

"Πέρασε" από την χθεσινή συνεδρίαση (29 Απριλίου) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το 11ο θέμα που αφορούσε στην γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση παράκτιου μετώπου Β’ Ακτής Βούλας του Δήμου».

Το έργο σύμφωνα με την δημοτική αρχή θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των υφιστάμενων βλαβών με πιο σημαντικές τις εκτεταμένες υποσκαφές σε όλο τους το μήκος στην έδρασή τους και την παρουσία ανοιγμάτων με στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα και απώτερο σκοπό την ανάπλαση και αναβάθμιση του εν λόγω παράκτιου μετώπου (Β’ Ακτή Βούλα).

Η Β’ Ακτή Βούλας αποτελεί κολυμβητική ακτή με ονομασία «Απολλώνιες Ακτές Βούλας, Νότια». Η παραλία έχει μήκος 500 μέτρα, μέσο πλάτος 20 μέτρα και νοτιοδυτικό προσανατολισμό. «Τα προτεινόμενα έργα αναπτύσσονται εντός ζώνης αιγιαλού και παραλίας με τοπωνύμιο Β’ Αλίπεδο Βούλας και στον παρακείμενο αυτής παράκτιο και θαλάσσιο χώρο σε συνολική έκταση περίπου 19,6 στρεμμάτων (στη φάση λειτουργίας του έργου), εκ των οποίων 2,2 στρ. αφορούν τα προτεινόμενα λιμενικά έργα».

Την τεχνική διαχείριση του εν λόγω έργου που "τρέχει" η κοινοπραξία των Τ.Ε.ΜΕΣ, Intracom Ventures και Litti Enterprises Company Limited έχει η Arbitrage Real Estate.