Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές στον Δήμο Κυθήρων - Αντικυθήρων
Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές στον Δήμο Κυθήρων - Αντικυθήρων

Περιβαλλοντικά έργα και υποδομές στον Δήμο Κυθήρων - Αντικυθήρων

Εμβληματικό έργο ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, ύψους €6.300.000,00 με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.
RE+D magazine
16.05.2022

Η πορεία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με ίδιους πόρους ή μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», καθώς και ο σχεδιασμός νέων έργων και υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Κυθήρων – Αντικυθήρων Στρ. Χαρχαλάκη.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και  ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός εμβληματικού έργου, του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, προϋπολογισμού  6.300.000,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής αλλά και στην αποκατάσταση των 2 πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να εκφράζει την διαρκή και αμέριστη στήριξη του στα ευαίσθητα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τον στρατηγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας στην προώθηση δράσεων και έργων που αφορούν στην σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Παράλληλα, ο κος Πατούλης ενημερώθηκε από τον κο Χαρχαλάκη για την πρόοδο του έργου οδοποιίας στην περιοχή Ποταμός το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών με χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς και τις εργασίες ανάπλασης της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα στο Μανιτοχώρι.