Πιο "πράσινος" ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης
Πιο "πράσινος" ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Πιο "πράσινος" ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Παράδοση 2 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 250 καφέ κάδων
RE+D magazine
01.06.2022

Με δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 250 καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης ενισχύθηκε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συγκεκριμένων οχημάτων σε τρία και τους καφέ κάδους σε 370.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δημ. Νάνου.


Με την ολοκλήρωση της ενίσχυσης του εξοπλισμού στο δήμο, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις νέες δυνατότητες που αποκτά στην συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα του και «να καταστεί μεταξύ των πρωταγωνιστών των 66 δήμων της Αττικής στο πεδίο της καθαριότητας και της ανακύκλωσης».


Επισήμανε, ότι θα ήθελε να ενθαρρύνει και τους άλλους δημάρχους να προτάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενεργοποιηθούν λαμβάνοντας κεντρικό ρόλο στην ανακύκλωση, συνεχάρη τον Γ. Κωνσταντάτο, για το ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης των βιοαποβλήτων, με συμμάχους τους δημότες και επιβεβαίωσε τη βούληση της Περιφέρειας να πρωτοπορεί προκειμένου να καταστεί εφικτό το όραμά για μια «Πράσινη Περιφέρεια της Αττικής».


Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, χαρακτήρισε την προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 2,5 χρόνια η Περιφέρεια για τα βιοαπόβλητα ως «κίνηση από το μέλλον», το οποίο ανήκει στα παιδιά μας και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε καθαρό, όμορφο, με σωστή ανάπτυξη, όπως είπε, διαβεβαιώνοντας για την αρωγή του Δήμου, ο οποίος αν και έχει κάνει «μεγάλα βήματα επικοινωνίας με τον κόσμο, του έλειπε η τεχνική υποστήριξη».

 

"Σήμερα", πρόσθεσε «συγκροτούμε έναν μάχιμο στόλο πέντε απορριμματοφόρων, που μαζί με τους 20.000 κάδους που θα μοιράσουμε, ίσως και να είμαστε ο πρώτος δήμος στη χώρα που καθολικά σε όλα τα σπίτια, τις υπηρεσίες και τα καταστήματα μπορεί να εφαρμοστεί απόλυτα η ανακύκλωση των οργανικών υλικών".

 

Κλείνοντας, επισήμανε ότι «οι πολίτες κρίνουν την επιτυχία γιατί αυτοί θα κρατάνε τους κάδους στα σπίτια τους για να πετάνε τροφές και οτιδήποτε άλλο πρέπει να ανακυκλώνουν, συμμετέχοντας ενεργά, όπως γίνεται και στο εξωτερικό άλλωστε, στην προσπάθεια για μία πόλη καθαρή, για μία γειτονιά καθαρή, για ένα περιβάλλον καλύτερο».