Πολυτελές ξενοδοχείο, condos και branded residences στον πύργο της ELLINIKON PARK TOWER
Πολυτελές ξενοδοχείο, condos και branded residences στον πύργο της ELLINIKON PARK TOWER

Πολυτελές ξενοδοχείο, condos και branded residences στον πύργο της ELLINIKON PARK TOWER

RE+D magazine
26.03.2024

Πολυτελές 5* ξενοδοχείο, condos και branded residences θα περιλαμβάνει ο νέος ουρανοξύστης ύψους 150 μ της ELLINIKON PARK TOWER στην γειτονιά Επιχειρηματικού Κέντρου Λεωφόρου Βουλιαγμένης

Ο ουρανοξύστης θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 26.144,311 τμ. που απέχει μόλις 700 μέτρα από τον σταθμό του μετρό "Ελληνικό" και θα είναι ένας από τα πέντε κτίρια ύψους 200 μ που θα κατασκευαστούν στο «The Ellinikon». 

Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου είναι 40.000,32 τμ (=26.144 τμ * 1.53).

Ο πύργος θα συνδυάζει τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας, στρατηγικές εξοικονόμησης ενέργειας και απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και το Μητροπολιτικό Πάρκο και έχει σχεδιαστεί όπως και το Commercial Hub από το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Aedas.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, το κτίριο θα έχει συνολικά 40 ορόφους και θα περιλαμβάνει:

Πολυτελές ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων (5*), από το ισόγειο έως και τον ένατο όροφο, που θα διαθέτει 166 δωμάτια, καθώς και πολυτελείς εγκαταστάσεις όπως SPA με εσωτερική πισίνα, εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο και αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρους εστίασης με απρόσκοπτη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο, την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τον αστικό ιστό. 

Από τον δέκατο όροφο έως και τον 17ο όροφο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει επιπλέον 80 δωμάτια τύπου condos τα οποία θα διατεθούν για πώληση. 

Στους υψηλότερους ορόφους από τον 18ο έως και τον 39ο όροφο θα αποτελείται από 130 κατοικίες (branded residences). Όλες οι κατοικίες θα έχουν ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών και αποκλειστική πρόσβαση σε ανέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου lounge, πισίνας, γυμναστηρίου και υπηρεσίες «concierge». 

Τα έργα υποδομής του Μητροπολιτικού Πόλου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 36 μηνών. Η συμμετοχή στο προβλεπόμενο κόστος υποδομών που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία αντιστοιχεί σε €9.500.000.

Η αξία του οικοπέδου εκτιμήθηκε στα €29.510.000