Πόσο κόστισε στην TUI η φωτιά στη Ρόδο
Πόσο κόστισε στην TUI η φωτιά στη Ρόδο

Πόσο κόστισε στην TUI η φωτιά στη Ρόδο

Περίπου 8.000 πελάτες της TUI αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους
Ειρήνη Θεοφανίδου
10.08.2023

Ο τουριστικός όμιλος TUI ανακοίνωσε τα πρώτα του καθαρά κέρδη μετά την πανδημία λόγω των ισχυρών κρατήσεων και της ζήτησης ταξιδιών για το εξεταζόμενο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιουνίου, αλλά είπε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι πυρκαγιές αναμένεται να επηρεάσουν τα κέρδη του ολόκληρου του έτους.

Στον σχολιασμό των αποτελεσμάτων της η TUI ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών και άλλων επιπτώσεων που σχετίζονται με το κλίμα, με τον CEO Sebastian Ebel να προσθέτει ότι η TUI θα μπορούσε να εισαγάγει νέα ασφάλιση για τους τουρίστες που πηγαίνουν σε περιοχές που επηρεάζονται από τέτοια φαινόμενα τα οποία σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές στη Ρόδο, είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 8.000 πελάτες της TUI να πρέπει εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους. Το κόστος αυτού θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα του έτους και αναμένεται να είναι κοντά στα €25 εκατ.

Ο ίδιος είπε ότι η περιοχή της Μεσογείου στην Ευρώπη παρέμεινε ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για την ομάδα περιοδειών παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Ο καύσωνας στη Βόρεια Ευρώπη τον Ιούνιο και οι πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη έχουν περιορίσει προσωρινά την προηγουμένως ισχυρή ανάπτυξη», ανέφερε ο CEO του ομίλου. Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μάλιστα, ο Ebel δήλωσε ότι διαπιστώνει μια αλλαγή στην τουριστική σεζόν, η οποία αρχίζει πλέον νωρίτερα την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο.