Πόσο πουλήθηκε το ακριβότερο ρετιρέ στο Ντουμπάι
Πόσο πουλήθηκε το ακριβότερο ρετιρέ στο Ντουμπάι

Πόσο πουλήθηκε το ακριβότερο ρετιρέ στο Ντουμπάι

Το διαμέρισμα είναι σχεδιασμένο από την εταιρεία Foster + Partners και εσωτερικό από τον Γαλλικό οίκο Gilles & Boissier.
Ειρήνη Θεοφανίδου
05.06.2024

Ένα ρετιρέ στο Ντουμπάι πουλήθηκε για 139 εκατομμύρια AED (37,8 εκατομμύρια δολάρια), σε μια τιμή ρεκόρ για την περιοχή Burj Khalifa που περιβάλλει τον εμβληματικό ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα της πόλης, σύμφωνα με ανακοίνωση από την εταιρεία ανάπτυξης του κτιρίου, Omniyat.

Το διαμέρισμα των τεσσάρων υπνοδωματίων  βρίσκεται στο Lana Residences, Dorchester Collection, ένα πύργο που περιλαμβάνει ξενοδοχείο και διαμερίσματα τον οποίο διαχειρίζεται η πολυτελής μάρκα φιλοξενίας που άνοιξε τον Απρίλιο στην περιοχή Burj Khalifa, την περιοχή που ονομάστηκε έτσι από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

dubai-resi2.jpg

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Foster + Partners με έδρα το Λονδίνο και με εσωτερικούς χώρους από το γαλλικό ντιζάιν Gilles & Boissier, το ρετιρέ —μία από τις 39 μονάδες του κτηρίου— συνολικής επιφανείας περίπου 1500 τμ και διαθέτει ανοιχτούς χώρους, φυσικά υλικά και θέα στο Marasi Bay Marina του Ντουμπάι.

Υπάρχουν επίσης παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, πανύψηλες οροφές και βεράντα με πισίνα. «Είναι ένα καταφύγιο στο οποίο κάθε λεπτομέρεια έχει επιμεληθεί προσεκτικά για να προκαλέσει μια αίσθηση αρμονικής ισορροπίας», δήλωσε ο Mahdi Amjad, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Omniyat.

Το ίδιο το κτήριο προσφέρει στους κατοίκους υπηρεσία παρκαδόρου, εξωτερική πισίνα και όλες τις εγκαταστάσεις του συνδεόμενου ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνει εστιατόρια, βεράντες στον κήπο, κοκτέιλ μπαρ, σπα υπό το σήμα Dior και γυμναστήριο.