Πόσο πουλήθηκε το εμβληματικό ακίνητο της Κοραή
Πόσο πουλήθηκε το εμβληματικό ακίνητο της Κοραή

Πόσο πουλήθηκε το εμβληματικό ακίνητο της Κοραή

RE+D magazine
09.07.2024

Ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου 2024 η πώληση του ακινήτου επί της οδού Κοραή 4 & Σταδίου 30 στην Αθήνα της Εθνικής Ασφαλιστικής με το τίμημα όπως αναφέρεται στα ετήσια οικονομικά στοιχεία να φτάνει το ποσό των €48 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ακίνητο που περιήλθε στην DIMAND περιλαμβάνεται στην πρόσφατη συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινού με την τράπεζα Πειραιώς.

Το συνολικό εμβαδό του κτιρίου αγγίζει τα 15.000 τ.μ., από τα οποία άνω των 9.000 τ.μ. θα διατεθούν για την εγκατάσταση γραφείων της Τράπεζας. Επιπλέον, 3.000 τ.μ. θα διατεθούν σε καταστήματα λιανικού εμπορίου και εστίασης στη στοά «Κοραή» Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάδειξη του διατηρητέου κινηματογράφου ΑΣΤΥ και του χώρου ιστορικής μνήμης της Kommandatur της περιόδου 1941- 44.

 Η Dimand θα αναλάβει την ανάπλαση του εν λόγω ακινήτου επί τη βάσει συμφωνημένων ειδικών προδιαγραφών που περιλαμβάνουν πιστοποίηση βιώσιμων κτηρίων LEED Gold προκειμένου να στεγαστούν κεντρικές διοικητικές μονάδες της Πειραιώς.

Η συνολική σμφωνία Dimand Πειραιώς περιλαμβάνει την ριζική ανακαίνιση δύο κτιρίων (το κτίριο της Κοραή και το κτίριο που στεγάζεται το  πολυκατάστημα Notos, Σταδίου και Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας) την ανάπτυξη της έκτασης του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίον στο Λάυριο, και στην χρηματοδότηση της ανάπλασης του βιομηχανικού συγκροτήματος ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη μέσω ομολογιακού δανείου ύψους €100 εκατ.