Πούλησε το ακινήτο στην Ρουμανία η REDS
Πούλησε το ακινήτο στην Ρουμανία η REDS

Πούλησε το ακινήτο στην Ρουμανία η REDS

H διαδικασία είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2021
RE+D magazine
07.04.2023

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης του «Α» ακινήτου στην VASTINT ROMANIA S.R.L. που κατείχε η REDS μέσω της θυγατρικής εταιρίας PROFIT CONSTRUCT S.R.L . με τίμημα αγοράς ύψους €11,4 εκατ.

H διαδικασία είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης αγοραστής του ακινήτου, συνολικής επιφάνειας οικοπέδου 7.974 τ.μ. είναι η εταιρεία VASTINT ROMANIA S.R.L. 

Επιπλέον υπεγράφη με την ιδία εταιρία δεσμευτικό προσύμφωνο (Pre-SPA), για το οποίο καταβλήθηκε προκαταβολή ύψους €0,1 εκατ. με σκοπό την ολοκλήρωση της πώλησης και του «Β» όμορου ακινήτου, έκτασης 1.170 τ.μ. επί της Λεωφόρου Tabacarilor, έναντι τιμήματος €1,6 εκατ.

Το ακίνητο βρίσκεται στο Splaiul Unirii,  στη Λεωφόρο Avalansei στο κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου και η REDS σχεδίαζε να επενδύσει περι τα €80 εκατ. για την ανάπτυξη συγκροτήματος μεικτής χρήσης συνολικής επιφανείας 30.000 τμ που περιελάμβανε ξενοδοχείο, γραφεία, καταστήματα, και κατοικίες

Η Vastint Romania είναι μέρος του Ομίλου Vastint, που επενδύει στην αγορά ακινήτων. Η Vastint δραστηριοποιείται στη ρουμανική αγορά από το 2008.

Η αποτύπωση της ανωτέρω πώλησης συνολικού κέρδους €5,7 εκατ., θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της χρήσης 2023.