Πουλήθηκε στον τελευταίο πλειστηριασμό το ΕΚΕΠ
Πουλήθηκε στον τελευταίο πλειστηριασμό το ΕΚΕΠ

Πουλήθηκε στον τελευταίο πλειστηριασμό το ΕΚΕΠ

RE+D magazine
21.07.2022

Μετά από πολλές προσπάθειες τελικά αγοράστηκε στο τελευταίο πλειστηριασμό έναντι 11,57 εκατ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής (ΕΚΕΠ) στη Μεταμόρφωση, ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα της εκθεσιακά κέντρα της Αττικής.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής, των Γεωργίου και Παναγιώτη Αλεξόπουλου, κατασκευάστηκε το 1993 αρχικά για να λειτουργήσει ως εμπορικό κέντρο. Η χρήση άλλαξε τελικά σε εκθεσιακό κέντρο προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες ανάγκες εταιρειών για χώρους προβολής και διοργάνωσης εκθέσεων. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας στο αρχικά μονώροφο κτίριο, προστέθηκαν δύο ακόμη όροφοι, αυξάνοντας την συνολική έκταση του κτιρίου σε τα 17.210 τμ

Στην πορεία όμως έχασε το συγκριτικό του πλεονέκτημα καθώς μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εκθεσιακά κέντρα αρχισαν να λειτουργούν στην περιοχή. Την χαριστική βολή έδωσε η οικονομική κρίση που έπληξε την αγορά με σημαντικές περικοπές σε κονδύλια που προορίζονταν για κλάδους όπως οι εκθέσεις με αποτέλεσμα να καταλήξει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Cepal για συσσωρευμένα χρέη απέναντι στις τράπεζες.