"Πράσινο φως" για τα νέα γραφεία διοίκησης της ΔΕΗ
"Πράσινο φως" για τα νέα γραφεία διοίκησης της ΔΕΗ

"Πράσινο φως" για τα νέα γραφεία διοίκησης της ΔΕΗ

RE+D magazine
08.07.2024

Την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από τις αρμόδιες αρχές πήρε το έργο «Νέο Συγκρότημα Κτιρίων Διοίκησης και Κεντρικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ Α.Ε.».

Το έργο αφορά στην ανέγερση κτιρίου συνολικής επιφάνειας 30.423,99 m2 που θα στεγάζει τις υπηρεσίες Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. (περί τα 1.800 άτομα)και θα περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο/αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο ενώ θα διαθέτει υπόγεια που θα εξυπηρετούν βοηθητικές χρήσεις, χώρους στάθμευσης κ.λπ.

Το νέο κτίριο Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. θα ανεγερθεί στην περιοχή Ελληνορώσων του Δήμου Αθηναίων στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Πλέσσα Μιχαήλ, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) που αποκτήθηκε από την ΔΕΗ, μετά από  πλειοδοσία σε διαγωνισμό που έγινε τον Φεβρουάριο του 2020, για 50 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη μια δεκαετία.

Η τιμή εκκίνησης του ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού είχε οριστεί στα 1,6 εκατ. ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα.

Το έργο προσδοκά σε πιστοποίηση κατά LEED PLATINUM και WELL PLATINUM. Το σχεδιασμό του έργου έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Bobotis + Bobotis Architects.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου συγκροτήματος στη Μεσογείων, σημαντικό μέρος των υπηρεσιών της ΔΕΗ, καθώς και η έδρα της διοίκησής της θα μεταφερθεί στα πρώην γραφεία του ΔΟΛ, στη Χρ. Λαδά στο κέντρο της Αθήνας. Το ακίνητο έχει πλέον ανακαινιστεί και είναι “πράσινο” και ενεργειακά αποδοτικό στο πρώην κτήριο του δημοσιογραφικού ομίλου, είναι πλέον απολύτως «πράσινο», γεγονός που θα επιτρέψει στη ΔΕΗ να μειώσει κατά πολύ τις λειτουργικές της δαπάνες για τη χρήση κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.