Προς πώληση η δημοφιλής Camden Market για £1,5 δισ.
Προς πώληση η δημοφιλής Camden Market για £1,5 δισ.

Προς πώληση η δημοφιλής Camden Market για £1,5 δισ.

Σύμφωνα με τους FT τα 16 στρέμματα των τριών αγορών παράγουν περίπου £72 εκατ. σε ενοίκια το χρόνο.
Ειρήνη Θεοφανίδου
06.06.2022

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός Camden Market φέρεται να βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στον δισεκατομμυριούχο Ισραηλινό ιδιοκτήτη του περίπου £1,3 δισ. αν και ελπίζει να κερδίσει έως £1,5 δισ. για την έκταση των 16 στρεμμάτων που περιλαμβάνει τρεις αγορές και παράγει σταθερό εισόδημα για τον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, που επικαλείται άτομα που είναι γνωστά στο θέμα ο νέος ιδιοκτήτης του κτήματος, που εκτείνεται στα Stables Market, Camden Lock και Buck Street, μπορεί να αναμένει να εισπράξει περίπου £72 εκατ σε ενοίκια το χρόνο.

Ο Sagi αγόρασε την τοποθεσία Stables Market το 2014 για £400 εκατ μαζί με τον εστιάτορα Richard Caring, ενώ αργότερα απέκτησε την αγορά Camden Lock για περίπου £70 έως £90 εκατ.

«Είναι μια πολύ διαφορετική πρόταση μόνο για την παλιά αγορά», είπε ένα άτομο με γνώση της πώλησης, σημειώνοντας το πόσοι από τους ανεξάρτητους λιανέμπορους έχουν αντικατασταθεί από μεγαλύτερες μάρκες όλα αυτά τα χρόνια. Η Rothschild & Co έχει διοριστεί ως οικονομικός σύμβουλος για τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει αγορές, χώρους αναψυχής, γραφεία και σπίτια.