Προς πώληση το πιο δημοφιλές ακίνητο του Airbnb για το 2023
Προς πώληση το πιο δημοφιλές ακίνητο του Airbnb για το 2023

Προς πώληση το πιο δημοφιλές ακίνητο του Airbnb για το 2023

Η μοντέρνα γυάλινη αρχιτεκτονική βρίσκεται σε 67,5 στρέμματα λίγα βήματα μακριά από το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree.
Ειρήνη Θεοφανίδου
19.05.2023

Το σπίτι στο Joshua Tree, της Καλιφόρνια βγήκε προς πώληση με ζητούμενη τιμή $18 εκατ. καθιστώντας το την πιο ακριβή αγγελία στην κομητεία San Bernardino.

Το ακίνητο που έσπασε τα ρεκόρ ονομάζεται "Αόρατο Σπίτι" και πήρε το όνομά του από την πρόσοψή του με καθρέφτη που αντανακλά το περιβάλλον της ερήμου και μπορεί ουσιαστικά να εξαφανιστεί στο βραχώδες τοπίο.

Η μοντέρνα γυάλινη αρχιτεκτονική βρίσκεται σε 67,5 στρέμματα λίγα βήματα μακριά από το Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Το σπίτι είναι συνολικής επιφάνειας σχεδόν σε 5.500 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και μια εσωτερική πισίνα.

"Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο", δήλωσε ο Aaron Kirman, Διευθύνων Σύμβουλος της AKG Christie's International Real Estate. Ο Kirman είπε στο CNBC ότι η αγγελία των $18 εκατ έχει να κάνει με την εντυπωσιακή μοντέρνα αρχιτεκτονική και την ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τα 10.500 τετραγωνικά πόδια του γυάλινου καθρέφτη στο εξωτερικό του σπιτιού.

invisible house pool.jpg

Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον παραγωγό ταινιών και τωρινό ιδιοκτήτη Chris Hanley, και τον Frank Gehry-συνεργάτη, αρχιτέκτονα Tomas Osinski. Η κατασκευή από γυαλί και χάλυβα έχει μήκος 225 πόδια, πλάτος 25 πόδια και ύψος 21 πόδια. Και ακόμη και πριν από την πιθανή πώληση, το μοντέρνο σπίτι στην έρημο, το οποίο έχει δικό του λογαριασμό στο Instagram και έχει περίπου 35.000 ακόλουθους, είναι ήδη κερδοφόρο. Το σπίτι νοικιάζεται συχνά σε επισκέπτες μέσω της πλατφόρμας Airbnb ενώ το μισθώνουν και εταιρίες για γυρίσματα ταινιών. «Το 2021, αυτό το σπίτι απέφερε συνολικά έσοδα $1,4 εκατ.», είπε ο Adamo στο CNBC, προσθέτοντας ότι περίπου το 15% αυτών προήλθε από την παραγωγή.