Προσφορά για το ακίνητο στο «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι
Προσφορά για το ακίνητο στο «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι

Προσφορά για το ακίνητο στο «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 627.417 τ.μ έχει πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο.
RE+D magazine
24.10.2023

Μια προσφορά παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι.

Πιο συγκεκριμένα, δεσμευτική προσφορά υπέβαλε η εταιρεία ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε. της γνωστής οικογένειας Γούτου η οποία έχει σημαντικό αποτύπωμα στην περιοχή. 

Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρα από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας. Το βόρειο τμήμα του ακινήτου έχει μεγάλες κλίσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα απεριόριστης θέας σε βουνό, θάλασσα και στη λιμνοθάλασσα. Αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης 973.945 τ.μ., η οποία είχε παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα, στη ΔΕΠΟΣ και στην συνέχεια πέρασε στο Ταμείο. 

Να σημειωθεί οτι το υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς προβλέπει χρήσεις τουρισμού – αναψυχής αλλά και μεταφορικών υποδομών σύμφωνα με προηγούμενο σχεδιασμό που προέβλεπε τη δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης αεροσκαφών.

Βάσει των όρων του διαγωνσιμού ο έλεγχος της Προσφοράς θα διενεργηθεί σε δύο στάδια. 

Στο α' στάδιο θα επιβεβαιωθεί η συμμόρφωση της με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και στο δεύτερο στάδιο, θα αποσφραγιστεί ο Φάκελος της Οικονομικής Προσφοράς Μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι το υψηλότερο Οικονομικό Αντάλλαγμα.

Με την υπογραφή του Συμβολαίου ο Πλειοδότης θα απαιτηθεί να καταβάλει εφάπαξ το Οικονομικό Αντάλλαγμα.