Προσηλωμένη στο στόχο για "net zero" η Henkel
Προσηλωμένη στο στόχο για "net zero" η Henkel

Προσηλωμένη στο στόχο για "net zero" η Henkel

Η μετάβαση σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Κων/πολης αλλά και στο Chennai της Ινδίας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.06.2023

Το εργοστάσιο Adhesive Technologies της Henkel στην περιοχή Tuzla της Κωνσταντινούπολης, έχει επιτύχει ουδέτερα επίπεδα Co2 σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στις φιλοδοξίες της εταιρείας να γίνει "πράσινη" σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της έως το 2030.

Το εργοστάσιο παραγωγής Adhesive Technologies στο Chennai της Ινδίας και το εργοστάσιο της Tuzla είναι οι δύο πρώτες εγκαταστάσεις της Henkel στην περιοχή της Ινδίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής που είναι ουδέτερες ως προς τον άνθρακα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Η μετάβαση σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα επιτεύχθηκε στο εργοστάσιο της Κων/πολης αντλώντας ενέργεια από ΑΠΕ εντός και εκτός του χώρου, μαζί με την ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών λύσεων όπως φωτισμός LED, έξυπνοι αισθητήρες κίνησης και φυσικός φωτισμός, πρόσθεσε.

Επιτυγχάνοντας ουδετερότητα στις εγκαταστάσεις της η Henkel καλύπτει το πεδίο εφαρμογής 1 και 2 του πρωτοκόλλου για τα αέρια θερμοκηπίου (GhG), τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα λογιστικής για τα αέρια θερμοκηπίου στον κόσμο.

Η Henkel θα μετατρέψει όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Τουρκία σε "net zero" έως το 2030, προμηθεύοντας το 100% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές και μειώνοντας τη χρήση ορυκτών πηγών ενέργειας μέσω τεχνολογιών αιχμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Το να είμαστε μεταξύ των πρώτων στην περιοχή που επιτυγχάνουν ουδετερότητα άνθρακα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και ελπίζουμε να εμπνεύσουμε τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν στις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών άνθρακα και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Simon Ulmann, Αντιπρόεδρος των επιχειρήσεων και της εφοδιαστικής αλυσίδας IMEA.