Πρόταση από Intrakat για την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ
Πρόταση από Intrakat για την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ

Πρόταση από Intrakat για την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ

Η εισηγμένη επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με τον όμιλο Ελλάκτωρ σε ανακοίνωσή της προς την Κεφαλαιαγορά.
RE+D magazine
24.03.2023

Τις συζητήσεις με την διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ σχετικά με την θυγατρική ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ επιβεβαιώνει η Intrakat με ανακοίνωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οπως αναφέρει η εταιρεία "στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας εξετάζει διαρκώς επιλογές για και αναζητά κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες που συνάδουν με το στρατηγικό της πλάνο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς την Κεφαλαιγορά η Intrakat υπογραμμίζει ότι "βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές προς το σκοπό εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», θυγατρικής της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ» έχοντας υποβάλλει σχετική έγγραφη πρόταση. Η Εταιρεία αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ». Ωστόσο, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι έως αυτή τη στιγμή ουδεμία συμφωνία υφίσταται η οποία να αφορά την υλοποίηση της ως άνω εξαγοράς.

Υπενθυμίζεται οτι αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ (Reggerborgh Invest- Motor Oil) από την Intrakat (συμφερόντων Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκου-Ι. Καϋμενάκη). Η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει πριν την ανακοίνωση αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το κοινοπρακτικό σχήμα Adamas Group –Wade Adams.

Στην πρώτη φάση ο μέτοχος της Ελλάκτωρ, είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο Intrakat προβάλλοντας κατά κύριο λόγο την αργή διαδικασία αδειοδοτήσεων για ένα deal μεταξύ εισηγμένων εταιρειών, αλλά και με την αίρεση εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.