Προχωρούν τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο
Προχωρούν τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Προχωρούν τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Τέλος του 2022 ξεκινά η μεταβατική λειτουργία της μονάδας στην Καλλιρρόη Οιχαλίας.
RE+D magazine
19.09.2022

Η έως σήμερα πορεία των έργων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο καθώς και θέματα που αφορούν στους Δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας που έχουν ενταχθεί στην ολοκληρωμένη διαχείριση και εξυπηρετούνται από τη μονάδα της Αρκαδίας στην Παλαιοχούνη και τους ΣΜΑ σε Άργος και Σπαθοβούνι εξετάσθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας ανήκει στη 2η διαχειριστική ενότητα και σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό θα εξυπηρετηθεί από τη μονάδα που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Καλλιρρόη Οιχαλίας.

Η μονάδα της Καλλιρρόης, όπως έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη, αναμένεται να τεθεί σε μεταβατική λειτουργία στα τέλη του 2022. Όσον αφορά τους ΣΜΑ που προβλέπονται βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία, με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Καλαμάτας να βρίσκεται ήδη για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν, επίσης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη θέματα που απασχολούν ευρύτερα τους Δήμους, όπως το ενεργειακό κόστος, τη χρηματοδότηση των Δήμων και των ΔΕΥΑ, κ.ά.

Αντικείμενο της σύσκεψης που προκάλεσε η Περιφέρεια και στην οποία μετείχε έπειτα από πρόσκληση ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ήταν η πορεία της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη επίσης μετείχαν, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στελέχη της Περιφέρειας και της εταιρίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση, το προεδρείο του ΦοΣΔΑ Πελοποννήσου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.