Πτώση 3,4% στις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Πτώση 3,4% στις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο

Πτώση 3,4% στις πωλήσεις παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο

RE+D magazine
19.05.2023

Οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν τον Απρίλιο καθώς οι αγοραστές αντιμετώπιζαν υψηλές τιμές και κυμαινόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών  μειώθηκαν κατά 3,4% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με την National Association of Realtors.

Οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών μειώθηκαν 3,4% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο σε εποχικά προσαρμοσμένο, ετήσιο ρυθμό 4,28 εκατομμυρίων μονάδων, σύμφωνα με την National Association of Realtors. Οι πωλήσεις ήταν 23,2% χαμηλότερες από τον Απρίλιο του 2022.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς υπάρχει ακόμη μεγάλη ζήτηση, αλλά αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τους πιθανούς αγοραστές κατοικιών. Αυτό οδηγεί σε διαφορετικές τοπικές και περιφερειακές δυναμικές.

Υπήρχαν 1,04 εκατομμύρια κατοικίες προς πώληση στα τέλη Απριλίου, αύξηση 1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Με τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεων, αυτός αντιπροσωπεύει προσφορά 2,9 μηνών. Σημειώνεται ότι μια εξάμηνη προσφορά θεωρείται μια ισορροπημένη αγορά μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

Η μέση τιμή ενός υπάρχοντος σπιτιού που μεταπωλήθηκε τον Απρίλιο ήταν 388.800 $, μειωμένη κατά 1,7% από τον προηγούμενο Απρίλιο. Αυτό, ωστόσο, είναι ένας διάμεσος και πιθανότατα αντανακλά ότι υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα πωλήσεων στο χαμηλότερο, πιο προσιτό άκρο της αγοράς.