"Πωλητήριο" σε νεοκλασικό σπίτι στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης
"Πωλητήριο" σε νεοκλασικό σπίτι στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης

"Πωλητήριο" σε νεοκλασικό σπίτι στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης

Ο νέος ιδιοκτήτης του σπάνιου ακινήτου των επτά υπνοδωματίων θα ζει στη... "σκιά των Θεών".
RE+D magazine
29.03.2024

Με αρχική τιμή τα €12,8 εκατ. βγήκε προς πώληση ένα νεοκλασικό ακίνητο που βρίσκεται στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης με εκπληκτική θέα στον Παρθενώνα.

«Χτισμένο πριν από έναν αιώνα και πλέον, το ακίνητο αποτελεί ορόσημο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας», λέει ο Θεόφιλος Ζέκος, διευθυντής πωλήσεων της Engel & Völkers Greece. 

«Χτίστηκε το 1923 και διατηρεί τη γοητεία της εποχής της παλιάς Αθήνας. Μια προσεκτικά σχεδιασμένη ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικά στάδια, ξεκινώντας το 1980 και στη συνέχεια το 1985 και το 2021. Το ακίνητο είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα νεοκλασικά κτίρια «μέσα» στον κήπο του Μουσείου της Ακρόπολης, γεγονός που το κάνει εξαιρετικά σπάνιο» επισημαίνει η εταιρεία στην παρουσίαση του ακινήτου.

acropolis-house2.jpg

Το ακίνητο των 193 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει 465 τετραγωνικά μέτρα ζωτικού χώρου. Σε όλο το μήκος, υπάρχουν μοναδικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, όπως δάπεδα terrazzo 100 ετών, ψηλές και περίτεχνες οροφές και ξύλινες σκάλες. Υπάρχουν επίσης πολλά μεγάλα παράθυρα με θέα στον μαγευτικό Παρθενώνα στην κορυφή της Ακρόπολης, άλλα αρχαία ελληνικά μνημεία και το παρακείμενο Μουσείο της Ακρόπολης και τους κήπους του.

Το κτίριο έχει διαμορφωθεί προς το παρόν σε τρία διαφορετικά διαμερίσματα, τα οποία επιτρέπουν ιδιωτικούς χώρους για επιπλέον οικογένεια ή προσωπικό, ή δύο ενοικιαζόμενες μονάδες εκτός από χώρο για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, τα τρία διαμερίσματα μπορούν επίσης εύκολα να συνδυαστούν σε μια μεγάλη μονοκατοικία.