Πωλητήριο στο «Derby House» του Frank Lloyd Wright
Πωλητήριο στο «Derby House» του Frank Lloyd Wright

Πωλητήριο στο «Derby House» του Frank Lloyd Wright

RE+D magazine
06.05.2022

Το εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική των Μάγια «Derby House» που σχεδίασε ο μεγαλύτερος γιος του διάσημου Frank Lloyd Wright πωλείται στο Λος Άντζελες.

Ανεγέρθη το 1926 για τον επιχειρηματία James Derby και μισόν αιώνα αργότερα, συμπεριελήφθη στο National Register of Historic Places.

Με μια πρόσοψη περίτεχνου γεωμετρικού μοτίβου και από προκατασκευασμένα μπλοκ σκυροδέματος, το κτίσμα υψώνεται στους λόφους του Glendale ως εμβληματικό παράδειγμα μεσοαμερικανικής αρχιτεκτονικής φόρμας.

Το «Derby House» πωλείται αντί περίπου 3,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναδύεται μέσα από τις βελανιδιές και τους ευκάλυπτους που καλύπτουν την επικλινή πλαγιά και υμνεί το περιβάλλον με ένα μοτίβο γιούκας στην πρόσοψή του. Τα πέτρινα πετάσματα της πρόσοψης επαναλαμβάνονται στο τζάκι, στις μπαλκονόπορτες, ντουλάπια και στην πόρτα του γκαράζ .

Η κατοικία διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και τρία λουτρά, όλα οργανωμένα σε περισσότερα από 975 τετραγωνικά μέτρα, σε δύο επίπεδα. Τα εσωτερικά παίρνουν μορφή από ταβάνια και παράθυρα σε ύφος cathedral και από σκιάσεις με περίτεχνα μοτίβα καθώς το ηλιόφως μπαίνει από την πέτρινη πρόσοψη. Στην εξαγωνική τραπεζαρία, ένα τζάκι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και ένα παράθυρο σε προεξοχή.

Στο με ύψος δύο ορόφων λίβινγκ ρουμ, ένα τζάκι πίσω από διακοσμητική ύψους 2,4 μέτρων μαντεμένια πόρτα και μια σε στυλ loft βιβλιοθήκη.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο Jeffrey Sanfilippo, διευθύνων σύμβουλος της με έδρα το Ιλινόις John B. Sanfilippo & Son, ο οποίος αγόρασε το «Derby House» αντί 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.