Ρεκόρ πώλησης ακινήτου που σχεδίασε ο Tadao Ando
Ρεκόρ πώλησης ακινήτου που σχεδίασε ο Tadao Ando

Ρεκόρ πώλησης ακινήτου που σχεδίασε ο Tadao Ando

Η έπαυλη των 4.000 τμ βρίσκεται στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια
RE+D magazine
24.05.2023

Στην κορυφή των "chart" ανέβηκαν οι Beyoncé και Jay-Z τις προηγούμενες ημέρες Σαββατοκύριακο όχι γιατί κυκλοφόρησαν κάποιο νέο άλμπουμ αλλά γιατί φέρεται να κατέβαλαν το ποσό ρεκόρ των $200 εκατ. για την αγορά μιας έπαυλης 4.000 τμ στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια.

Το ακίνητο μόνο "τυχαίο" δεν είναι αφού είναι σχεδιασμένο από τον βραβευμένο με Pritzker Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando. Το μοντέρνο κτίριο έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων με απέραντη θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το σπίτι ανήκε και χτίστηκε από τον William Bell, έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο ο οποίος χρειάστηκε 15 χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Σύμφωνα με το Mansion Global η κατοικία είχε βγει στην αγορά με αρχική τιμή τα $295 εκατ. και αν και δεν επιβεβαιώνεται από τις δυο πλευρές το deal έκλεισε στα $200 εκατ.

Η συμφωνία είναι επίσης το πιο ακριβό σπίτι που πουλήθηκε ποτέ στην Καλιφόρνια και το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο (οικιστικό) που πουλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αρχεία.

Ένα άλλο κτήμα στο Μαλιμπού είχε το ρεκόρ για το πιο ακριβό σπίτι του Golden State στα $177 εκατ, ενώ η πώληση ρετιρέ της Νέας Υόρκης το 2019 στον δισεκατομμυριούχο Κεν Γκρίφιν για $238 εκατ είναι η πιο ακριβή πώληση στις ΗΠΑ.